Въведение в цветния алгоритъм

 

От години съществува тенденция в световен план за обединяване на изкуство, философия и наука.

Цветният алгоритъм разглежда взаимодействията ни със света като цветни вибрации. Човекът е част от една хармонична организация на живот, в която всичко, което присъства има собствено цветно дихание. Всичко е взаимно свързано и обусловено от общото цяло.

Всеки индивид има различна цветна карта, която носи основните данни на личността. Знаейки цветните си кодове, бихме могли да бъдем успешни в различните житейски ситуации.

Винаги има приоритети и недостатъци. Хубавото е, че те могат да се компенсират или изразходват целенасочено, тъй като тези данни са променливи. Единствената константа в цветната карта е пътя на живота, чиято цел осмисля Пътя. Да вървим с лекота и удоволствие – това е смисълът на цветочисловия анализ.

Той предлага и много „вкусни“ рецепти, свързани с храна, аромати, интериорни решения, украси и аксесоари… Това са най-красивите изразни форми на вибрациите, от които имаме нужда в определени моменти.

Естествено продължение и следваща стъпка в цветния алгоритъм е индивидуалният цветен календар. Той предлага добра организация на предстоящия месец. И всичко е в Цветове!

Цветовете са понятия, които обхващат всички сфери в живота и съдържат в себе си много отговори, имат безкрайни проявления и носят завършеност.

Творческата част от цветния алгоритъм е най-вълнуващата. След като сме разбрали значенията на цветовете и индивидуалния си цветен код, продължаваме към осъзнаване на теорията в практика. Защото практиката дава знание, всичко друго е само информация. Сетивата са много по-мъдри и древни от разума. Творчеството е божествено занимание. Не случайно всички деца обичат да рисуват и пеят.

Вече сме насочили поглед към вътрешните безкрайни измерения и нужди – време е да се „нахраним“ с цветна информация.

Индивидуално подбраните цветове, материали, структури, текстури, сакрални знаци, играта на стихиите и нашето единствено и неповторимо присъствие в тази игра… ни подготвят за нови преживявания.

Индивидуалните вълшебни копринени шалове и картини – в чиято изработка можете да участвате – носят нови кодове. Акварели, ръчна хартия, работа с туш, акрил и платно, пясък, смесени техники, малки пластики и по-големи паравани от разнообразни материали – това са само част от изборите.

Всичко е съобразено с цветочисловия анализ, с периода в живота, с пространството, което обитавате – както в дома ( интериорни решения и уърк шоп ), така и в офиса ( интериорни решения и тийм билдинг ).

Стигнахме до най-старите техники и ритуали – терапиите.

В древността съчетаването на цвят и светлина, кристали и аромати са начин на живот. Тези практики са средства за свещенодействие, израз на йерархия, лечение, посвещение…

Днес отново си припомняме знанията за целостта на живота с всичките му нива и компоненти, включително хромотерапия, аромотерапия, литотерапия и музикотерапия.

Цветният алгоритъм предлага разнообразни цветни ритуали: ефирни и нежни, но въздействащи мощно посредством вибрациите си.

И последното предложение на този етап: нещо за ценители.

Предлагам цветни мандали, цветни танци, цветни преживявания, събития и всичко ново и провокативно, създадено индивидуално и лично за вас.

Смисълът на цветния алгоритъм е осъществяване на хармонично единство между скритата ни вътрешна природа и заобикалящата ни среда.